Haugalandmuseene
 

Nordvegen historiesenter

 

Avaldsnes er Tusenårsstedet i Rogaland, og i 2005 stod Nordvegen Historiesenter ferdig, med mål å formidle historiene til de menneskene som har hatt sitt liv og virke knyttet til Avaldsnes gjennom 10.000 år.

 Senteret har en stor, stemningsfull utstilling med spennende filmer knyttet til denne, som forteller om viktige hendelser og skikkelser i Avaldsnes’ historie. Senteret har egen formidler.

Formidleren skal utvikle pedagogiske opplegg til barn og unge i alle aldersgrupper, og legge til rette for aktiviteter og opplevelser på senteret.

Opplegg med mange ulike tema og vinklinger blir tilpasset de ulike aldersgruppene; fra barnehage til videregående trinn. Ta kontakt for å høre hvilke opplegg som tilbys denne sesongen, eller kanskje vi sammen kan skreddersy et opplegg tilpasset deres behov? Alle opplegg er gratis.

Formidler: Cathrine Glette
E-post: historieformidler@karmoy.net
Tlf: 52812402

Barnehage -Småskole

   «Vi fisker Midgardsormen»

Mellomtrinnet

 

   «Runer og Spill»

 

Mellomtrinnet og opp (tilpasses alder)

  «Den hårfagre kongen ved Karmsundet»

Ungdomsskole – Videregående trinn

  «Maktspillet»

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook