Haugalandmuseene
 

Museumstafett på bygdahuset i Ilsvåg

Museumstafetten 2018

Velkommen til Museumstafett  på bygdahuset i Ilsvåg

Torsdag 29. november inviterer Haugalandmuseene til museumsstafett på bygdahuset i Ilsvåg.

Du vil få høyre delar av historia til dette huset – reist midt i 1930-år

som bedehus.

I dag seier skiltet bygdahus, det er like mykje bedehuset enno. Og – i alle år blir eit slikt hus kulturhuset for grendelaga.Slike hus har sine songar, sine vener og berarar, sine minne og historier. Ikkje alle gjekk på samlingane, men basaren og julefesten drog dei fleste på. Her vart det laga til minnestund etter farne, og her var bryllaup.  

Me tek ein tur tilbake til det som var, på og omkring dette huset. Rakel Årak og Olav Skigelstrand er frå Ilsvåg, og har minne og historier å dela.  Monica Nicolaisdatter Haugan vil leia oss inn i songane, og ho har òg  – funne fram nokre  juletonar frå våre område.

Det blir kaffi og litt å bita i, det er fast på desse kveldane. Det er tida òg – kl 19.00 -21.00

Ver velkomen til ein sein haustkveld innom lune vegger!

Arr. Vindafjordmuseet

Oppdag kunst og kultur på Haugalandet.

For flere opplysninger kontakt tove.selaas@haugalandmuseene.no tlf.52709360/90977976

Bilde: Kaffekjele frå Ilsvik bedehus MHB 09797

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook