Haugalandmuseene
 

Norsk strikkehistorie, på en time

Halvparten av norske kvinner strikker, men det er et fåtall som kjenner historien til teknikken og tradisjonene. Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson kommer til Karmsund folkemuseum og vil fortelle mer om dette søndag 21. oktober kl. 17.

Foredraget er basert på boka Norsk strikkehistorie, som kom ut på Vormedal Forlag nå i høst. I denne boka tar forfatterne for seg norsk strikkehistorie fra den spede begynnelse på 1600-tallet, fram til i dag. Her blir strikkingens betydning for den måten vi går kledd forklart, og teknikken, produktene, og ikke minst blir de som har laget de ikoniske norske mønstrene løftet frem.

Foredragsholderne er to kjente skikkelser innenfor det norsk strikkemiljøet og har gitt ut flere bøker om strikking. Klepp er utdanna etnolog og har arbeida i 20 år med bærekraftig forbruk og klær. Det som virkelig interesserer henne er sammenhengen mellom klærs tekniske og sosiale egenskaper. Ingun er veldig glad i formidling – som å skrive bøker sammen med Tobisen– og fikk i 2016 Norges forskningsråds formidlingspris. Tobisen utdanna journalist. Nå driver hun og er nettredaktør for nicefashion.org, som står for Nordic Initiative Clean & Ethical.

Boken Norsk strikkehistorie vil være til salgs etter foredraget.

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook