Haugalandmuseene
 

Museumstafett i Dekrekhuset

Museumstafett i Derekhuset “ sildehistorier og telemarkroser»

Torsdag 27. september kl. 19.00 – 21.00

 Haugalandmuseene inviterer til Museumstafett torsdag 27. september. Denne gangen kan du bli med inn i Derekhuset som ligger på Salane, Hillesland i Skudeneshavn. Det rødmalte huset minner oss om de typiske jærhusene, som er vanlige på andre siden av Boknafjorden. Huset er bygget rundt 1840 og var bebodd fram til 1960-tallet. Konservator Grethe Paulsen Vie vil fortelle om sildehistorier og telemarksroser denne kvelden. De rosemalte dørene i huset er spor etter telemarkinger som kom østfra under de rike sildefiskeriene tidlig på 1800-tallet. Det blir fyr i grua og servering av kaffe og kaker.

Oppmøte Hillesland Sadlavegen 75, 4280 SKUDENESHAVN

 

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook