Haugalandmuseene
 

Museumstafetten til Røvær

Museumstafetten 2018

Velkommen til Museumstafett på Røvær

Torsdag 30.august kl. 17.00 – 20.00

Fiske og kystkultur.

 

Fiske på Røvær i eldre tider, Tordis Rasmussen kan mye om dette. Tordis tar imot i bedehuset og deler sine fortellinger med oss.

Turen går videre til et besøk i museet på Røvær, Hiltahuset. Hiltahuset er et bygdemuseum og har utstilling om Røværulykken, båtulykken som i 1899 gjorde til at Røværsamfunnet mistet tretti av sine innbyggere.

Røvær har i år fått en ny attraksjon Røvær Havbrukssenter.

Vi besøker senteret. På Havbrukssenter får du vite mer om dagens fiske, om havnasjonen Norge, og hvordan Norge har utviklet seg til å bli en verdensledende produsent av laks.Les mer om Røvær Havbrukssenter her https://rovarhavbrukssenter.no/

Vi avslutter kveldsturen i sjøhuset og der blir det tid til både drøs og matbit.

Velkommen til Røvær, Haugesunds beste vestkant.

Fiskesuppe,lapper og kaffe kr. 150

Avreise til Røvær fra indre kai med Røværbåten: kl. 16.40

Retur Haugesund: kl. 20.45

Oppdag kunst og kultur på Haugalandet.

For flere opplysninger kontakt tove.selaas@haugalandmuseene.no

tlf. 52709360/90977976

 

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook