Haugalandmuseene
 

Museumsvandring på Nedstrand søndag 17. juni


Nedstrand bygdemuseum ønsker velkommen til museumsvandring søndag 17. juni. Da kan du vandre fra museum til museum – og få med deg det meste som bygdemuseet kan by på. Vi kan blant annet nevne Baustad Ungdomshus, med museumssamlingen etter Ommund Vatland, Tollbua fra 1500-tallet, som står i et eget vernebygg på Stranda, Stranda gamle skule, med utstilling av inventar fra de gamle kirkene og den grindbyge løa på Veien, som nylig er restaurert og malt. 

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook