Haugalandmuseene
 

Haugesund Billedgalleris kunstsamling på DigitaltMuseum


Haugesund Billedgalleri gjør nå deler av kunstsamlingen tilgjengelig på Digitalt Museum. Haugalandmuseene har dermed både gjenstand, foto, bygninger og kunst presentert på dette nettstedet. Hele museets samling av Haugesunds-kunstneren  Ole Frøvig (1877-1951) ligger nå ute. Frøvig ble kjent for sine portretter, interiør- og landskapsbilder i en naturalistisk stil. Han kom fra et religiøst miljø, var selv en dypt religiøs mann, og som maler valgte han ofte motiver med tilknytning til dette miljøet. 

Høyest nådde han som interiørmaler. Med enkle motiv, som et kjøkken, en blå dør eller en kiste, fikk naturalisten, folkelivsskildreren og koloristen fram det fineste i sitt talent. Ole Frøvig var den første lokale kunstneren som klarte å leve av arbeidet sitt, og han var sentral i etableringen av kunstsamlingen i 1913. Samlingen kan du se her: : https://digitaltmuseum.no/owners/HBH).

I de norske museene finnes det store og spennende samlinger. Tradisjonelt har disse blitt presentert i museenes utstillinger og bøker. Store deler av samlingene har derfor sjelden eller aldri blitt vist for et større publikum.  Denne våren starter kunstmuseet arbeidet med å legge deler av kunstsamlingen til Haugesund Billedgalleri ut på nettsiden til DigitaltMuseum.

Fra pressemelding sendt ut fra Haugesund Billedgalleri 27.02.2018.

(Kilde: Molven, Svein Gunnar. (2013, 3. juli). Ole Laurentius Frøvig. I Norsk kunstnerleksikon. Hentet 27. februar 2018 fra https://nkl.snl.no/Ole_Laurentius_Fr%C3%B8vig.)  

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook