Haugalandmuseene
 

JÓLASVEINAR

Årets juleutstilling JÓLASVEINAR står klar på Karmsund folkemuseum

– Bli kjent med en islandsk juletradisjon.

I inngangshallen er juletreet pyntet, og et bord er gjort klart til den som har lyst til å lage julepynt, korger og lenker, nisser og papirdukker, eller kanskje du vil fargelegge en eller flere av nissene i utstillingen.  Utstillingen viser de tretten ulike islandske julenissene som en etter en kommer ned fra fjellet fra den 12. desember og frem til jul.

Nissene kommer både for å gjøre rampestreker, og for å putte små gaver i finskoene til de barna som har vært snille og greie. Følg på hjemmesiden og facebook fra den 12. desember og bli kjent med jólasveinane.

I kjelleren står nok et juletre klart. Fra den 5.desember vil det bli pyntet av barnehagebarn som kommer for å bli med på museets juleformidling: ”Du grønne glitrende… ”. Her får barna lære om symbolikken til det vi henger på treet, kuler, glitter, korger … alle får bli med å henge på, før vi går rundt det ferdigpynta treet og synger julesanger. Barna får høre om St. Nikolas, den første julenissen, før vi avslutter med å se film og lage julepynt til å ta med hjem.

Museet er åpent mandag til fredag 10 – 14 og søndag 12- 15.

 

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook