Haugalandmuseene
 

Museumskvarter Karmsund folkemuseum.

Tirsdag 17.oktober kl. 12    

Tema:Lindetre                                                   

Lindetreet var sett på som et hellig tre i gammel tid, og ser vi på nytteverdien treet hadde er ikke det så vanskelig å forstå.

Cathrine Glette, formidler i Haugalandmuseene, jobber til daglig på Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes. Hun vil fortelle om lindens ulike bruksområder, med fokus på prosessen med å lage tau av lindebast.

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook