Haugalandmuseene
 

Kulturminnedag- bli med til Utsira !

Fortid for Framtid på Utsira!

Kulturminnedagen søndag 10. september 2017

 

På Kulturminnedagen tar vi turen til eksotiske Utsira! 

Hvordan gjør Sirabuen bruk av kulturminner i visjoner om framtiden? Kulturminneansvarlig Arnstein Eek ønsker velkommen og tar oss med rundt i Norges minste kommune! 

En av hovedattraksjonene denne dagen er omvisningen i det nyrestaurerte sjøhuset til Mikal Klovning v/ Haugalandmuseene. Vi skal også innom Utsira kirke, bedehuset og Street Art galleriet på gamleskolen. De som ønsker det kan besøke den gamle fyrstasjonen på Utsira. Lunsjen inntas på Dalanaustet. Program: Avreise Haugesund kl. 10.30 (ferjekaien Garpeskjærveien 1, Risøy, Haugesund) Ankomst Utsira kl. 11.40 Lunsj kl. 13 -14 Avreise Utsira kl. 17.45 Ankomst Haugesund kl. 18.55 Tidspunkt: 10. september 2017 10:30 – 18:55 Sted: Utsira, Rogaland Ferjebilletter: Billettpriser ferje èn vei: Voksen kr. 79,-, Honnør/Barn kr. 40,-. Billetter kjøpes på ferjen eller via denne siden: https://bestilling.kolumbus.no/ Lunsjtilbud på Dalanaustet:

Fiskesuppe (kr. 179,-) Kjøttkaker (kr. 179,-)

Praktisk: Vi skal ta beina fatt, men det er også mulig å ta med bil eller sykkel til Utsira. Husk godt fottøy og kle deg for alle værtyper J! Ta gjerne med en flaske vann.

Påmelding: Bindende påmelding med informasjon om: Navn, voksen/barn, ønsket lunsj (evt. om du tar med egen matpakke) til: haugalandet@fortidsminneforeningen.no, innen tirsdag 5. september!

Alle er hjertelig velkommen!
Arr. Fortidsminneforeningen avd. Haugaland i samarbeid med Haugalandmuseene og Utsira kommune.

Vennlig hilsen Fortidsminneforeningen avd. Haugalandet, Rune Johnsen, styreleder

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook