Haugalandmuseene
 

Rom for alle?

Foto: Ana Gonçalves, haugalandmuseene.

Foto: Ana Gonçalves, Haugalandmuseene.

 

Fredag 18. august åpner Haugalandmuseene utstillingen «Rom for alle? -en utstilling om tigging og fattige tilreisende EØS-borgere». Åpningen er kl. 15.00 ved ordfører i Haugesund,  Arne-Christian Mohn.  Rett etter åpningen blir det en minikonsert med Solfrid Molland. Utstillingen finner du på Museumsplassen, Karmsund folkemuseum. Den vil stå i perioden 18. august til 1. oktober.

Utstillingen er et resultat av et samarbeid mellom Kirkens bymisjon og Haugalandmuseene, hvor vi høsten 2016 og våren 2017 har dokumentert fattige tilreisende på Haugalandet. Med denne fotoutstillingen ønsker museet å belyse fattigdom og tigging.

 

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook