Haugalandmuseene
 

Beredskaps-dagen på Arquebus.

Det var et yrende liv på Arquebus på beredskaps-dagen på tross av været.  Barn og unge fikk spyle med brannslange, sitte i politibil, ta sine egne fingeravtrykk og være med å fange kjeltringer, som politiet var på jakt etter.   

 Utstillingene viste utstyr fra Forsvaret, HVU (ung. avd.) det nye avdelingsvåpenet HK 416. Politiet hadde 6-7 kjøretøy, pansret bil og hundepatrulje.Sivilforsvaret stilte  med RIB, ATV, kommandobil og FIG bil . Her var det mye for både store og små.

Haugalandmuseene er konsolidert regionmuseum i Nord-Rogaland stiftet i 2005. Samlingene hører i dag inn under Arquebus krigshistoriske museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet. Haugalandmuseene forvalter til sammen 42 bygninger, 52 000 gjenstander, 2 000 kunstverk, 660 000 foto, flere hyllemeter arkivmateriale og lyd- og filmopptak.

Lenker

Vi kan anbefale disse nettstedene:

Digitalt museum

Søk

Arkiv

Hva skjer

Loading...

Følg oss på Facebook